Mitt namn är Björn Dahlén

Jag är 52 år och bosatt i Gunnarsjö i Halland tillsammans med min fru.

Just för tillfället så har vi 5 hundar varav 3 st adopterade från Hundrondellen.

Kort om mig själv och varför jag ”hamnade” i Hundrondellen.

Jag är utbildad instruktör samt lärare i hundtjänst i Svenska Brukshundsklubben.

Jag har hållit på med hundar strax över 30 år, mestadels med Schäfer där jag tävlat flitigt men även varit uppfödare av rasen.

Efter att fått avliva den tredje tävlingshunden på raken så beslutade jag mig att ta en lång paus både från rasen och tävlandet. Den pausen visade sig bli till några år. När vi senare fick chansen att (av en kompis) köpa en underbar liten blandrastik så var vi sålda. Där efter följde en blandis mellan Border Collie och Bearded Collie.

När vi 2014 tog steget att lämna Stockholm för underbara Halland så blev det naturligt för oss att öppna hundpensionat samt erbjuda hjälp med problem hundar.

Så hände det ! Ett samtal från Stockholm om en hund som behövde ett jourhem omgående. Jag svarade självklart inga problem ! DET VAR NU DET HÄNDE!

Jag fick kontakt med Malin, det sa klick direkt och plötsligt var man en del av Hundrondellen. Sedan dess har många jourhundar passerat och vissa har fått varit kvar. Så nu tar vi nya mål inför framtiden.

Björn Dahlén

Kattis heter jag och bor i Mora med min familj. Som barn önskade jag mig alltid en egen hund. Jag lånade grannarnas Norrbottenspets och lärde henne sitt och vacker tass mm. Sedan hade en annan granne någon blandning stövare/gråhund som jag hade på helgerna när jag inte var i skolan jag gick flera mil med den hunden och lärde honom massor med saker. Men min första egna hund en Engelsk Springer Spaniel köpte jag för 16 år sedan. Efter det har det blivit fler olika hundar, jag har nu även adopterat via ADA och Hundrondellen.

Jag har även jourhundar för jag tycker det är lättare att placera dem när jag har lärt känna dem lite mer på väg mot ett nytt eget för alltid hem. Dessutom gör jag en insats för en hund som kanske inte mår så bra i hundhemmet. Mina uppgifter i HR är att fixa med alla avtal Adoption, Jourhem mm, sköter kontakten med IF så alla jourhundar är olycksfallförsäkrade när de kommer till Sverige.

Just nu består familjen av min sambo och vår dotter på 10 år  en vit Älghund Myra, hennes son Maskot, Musse en Italiensk blandras från Hundrondellen och Lilla Nala som vår dotter själv valt att adoptera från Hundrondellen. Jag har varit på alla hundhemmen och sett hur de verkligen jobbar för att hjälpa hundarna. Det är alltid lika spännande att åka iväg och välja ut hundar och se hur de genomgår förändringen när de kommer till Sverige och får nya hem. Jag kan ju inte rädda alla men om en hund får ett nytt tryggt hem och en egen bädd, mat, kärlek så är ju den hundens värld förändrad för alltid brukar jag tänka.

Kram Kattis