Mitt namn är Malin Danielsson och jag bor i Mora i Dalarna. Jag är född och uppvuxen i Sveg i Härjedalen. Jag flyttade runt lite innan jag och min man Patrik hamnade här i Mora för gott. Vi har 2 utflugna flickor Maya och Matilda och 3 adopterade vovvar och en svensk omplacering.

Mitt hundintresse har alltid varit stort och släktens hundar fick känna på både dressyrkurser och långa promenader när jag växte upp. Det blev dock ingen egen hund förrän jag flyttat hemifrån. Jag och min man skaffade då en dobermann valp. En månad senare fick vi även överta en 3 år gammal dobermann tik som skulle omplaceras. Hundintresset bara växte och sedan har det funnits en mellan pinscher och ett antal adopterade hundar och jourhundar och numera då 3 st rondeller! Jag hittade en hemsida genom en bekant till en hjälporganisation för hundar. Där hittade sedan min dotter en hund som hette heter Bruttan. Det kändes väldigt pirrigt och oroligt första gången vi stod på Arlanda och skulle hämta henne, vi visste ju inte riktigt hur hon skulle vara och hur det skulle gå. Bruttan var mycket rädd när hon kom. Hon sprang efter barnen och nafsade dom i benen av rädsla för deras fötter när barnen sprang. Men otroligt nog så tog det inte mer än några månader så var all rädsla borta och fram kom en underbar liten vovve som sedan gick med på vad som helst.

Jag kände att jag ville göra mera för dessa utsatta hundar. Jag anmälde mig som jourhem och flera hundar kom och gick hemma hos oss och varje gång kände man att man gjorde en insats. En dag så fanns det en ny hund på hemsidan som jag bara kände att jag måste få adoptera! Det var våran Bimbo, en korsning mellan dobermann och yrväder! Några år senare så dök våran tredje hund upp,en brun dobermann hane som vi skulle döpa till Boss.Men när han kom från Portugal var han så mager och rädd/vek att vi lade till ett E på slutet av hans namn,Bosse:-)) Han gav oss många glada skratt med sina upptåg. Idag är flocken en annan då tiden sätter sina spår. Blossa från Italien, Boxer från Spanien, Bailey från Spanien och Bigless från Sverige bor idag hos oss.

Jag hoppas att några av er också kommer att ta steget att hjälpa en hund till ett bättre liv här i Sverige, jag tycker att det är det mest givande jag någonsin gjort och jag ångrar inte en sekund!

Malin