Kattis heter jag och bor i Mora med min familj. Som barn önskade jag mig alltid en egen hund. Jag lånade grannarnas Norrbottenspets och lärde henne sitt och vacker tass mm. Sedan hade en annan granne någon blandning stövare/gråhund som jag hade på helgerna när jag inte var i skolan jag gick flera mil med den hunden och lärde honom massor med saker. Men min första egna hund en Engelsk Springer Spaniel köpte jag för 16 år sedan. Efter det har det blivit fler olika hundar, jag har nu även adopterat via ADA och Hundrondellen.

Jag har även jourhundar för jag tycker det är lättare att placera dem när jag har lärt känna dem lite mer på väg mot ett nytt eget för alltid hem. Dessutom gör jag en insats för en hund som kanske inte mår så bra i hundhemmet. Mina uppgifter i HR är att fixa med alla avtal Adoption, Jourhem mm, sköter kontakten med IF så alla jourhundar är olycksfallförsäkrade när de kommer till Sverige.

Just nu består familjen av min sambo och vår dotter på 10 år  en vit Älghund Myra, hennes son Maskot, Musse en Italiensk blandras från Hundrondellen och Lilla Nala som vår dotter själv valt att adoptera från Hundrondellen. Jag har varit på alla hundhemmen och sett hur de verkligen jobbar för att hjälpa hundarna. Det är alltid lika spännande att åka iväg och välja ut hundar och se hur de genomgår förändringen när de kommer till Sverige och får nya hem. Jag kan ju inte rädda alla men om en hund får ett nytt tryggt hem och en egen bädd, mat, kärlek så är ju den hundens värld förändrad för alltid brukar jag tänka.

Kram Kattis