Mitt namn är Catrin och jag bor i Mora med min familj Mikael, bonus pojkar och min egen son. 25-17 år så dom är stora killar nu och snart har alla flugit ur boet.
Vi har fyra hundar varav tre är spanska/portugisiska. Mannen ville bestämt ha en petit basset griffon till jakt, men det bästa han vet är att åka lastbil med husse.
Mitt hundintresse och kärlek till hundar har alltid funnits hos mig. Vuxit upp med Tax som fick åka dockvagn och ha dockans kläder. Han var min nalle och sov med mig. Smålandstövare, basset griffon och släktens alla hundar har fått utstå min kärlek.
Jag fick barn tidigt men när min son fyllt tre skaffade jag min första egna hund Quanda en irish soft coated wheaten terrier. Ingen lätt först gångs hund men jag älskade henne , hon lärde mig jätte mycket. Hon blev 11 år.
Två månader efter hennes bortgång klarade jag mig inte utan hund längre, då kom Bonita in i mitt liv. Malin visste jag var utan hund och Bonita behövde ett nytt hem omgående då familjen hon var hos utvecklat allergi. Bonita valde mig och där började min resa med rondeller. Vilket jag inte visste då. Från en hund blev det strax två och tre. Molly en stor portugisisk rafaiero kom som jour som nr tre. Inte alls som andra hundar men även hon lärde mig otroligt mycket om hundars mående. Malin sa till mig att nu är du fast Catrin. Har du väl börjat med rescue vill du inte sluta. Hon hade rätt. Molly fick även hon stanna. Hon gick bort förra året men blev hela 9 år.
Jag blev sjuk för en tid sedan hamnade i utmattningssyndrom med sjukskrivning. Hundarna var min räddning. En dag springer jag på Malin på affären och hon erbjuder mig att följa med till Spanien och titta på hundhemmet. Jag blir jätteglad och efter ett halvår åker vi på min första resa till Spanien och PAD.
Det är nu jag förstår att min resa med Hundrondellen har börjat och att jag ensam inte kan rädda alla hundar. Men jag kan hjälpa till så att många fler hittar sitt egna hem.
Jag förstår att det är med djur och hundar jag ska jobba.
I somras Skolade jag om mig till hundfrisör. Är sedan tidigare djurkommunikatör och jobbar med healing. Djur tar gärna emot detta.
Jag är sekreterare i föreningen och hoppas många gör som mig; tar steget och adopterar din livskamrat från oss i hundrondellen.