Om hundrondellen

HundRondellen är en ideell förening som placerar övergivna hundar  från Sverige, Portugal och Spanien. Vissa av våra hundar har blivit inlämnade till hundhemmet av sina ägare eller till veterinär för avlivning. Många hittas också övergivna på gator och torg av hundfångare. HundRondellen samarbetar med flera hundhem som tar hand om övergivna hundar. På hundhemmet får hundarna mat, vaccination, avmaskning, kastrering och blodtester görs mot olika parasiter och andra sjukdomar. Tack vare hundhemmen kan hundarna få en ny start i livet. .

Vi aktiva inom föreningen åker regelbundet och besöker de olika hundhemmen och försöker välja ut lämpliga hundar som kan passa familjelivet i Sverige. Dessa hundar försöker vi lära känna så gott vi kan. Vi försöker att bilda oss en uppfattning om hur hunden är och i vilken typ av hem den passar bäst i. Vi försöker i möjligaste mån att passa ihop rätt hund med rätt familj. Det kan ibland resultera i att vi inte anser en familj vara lämplig för en viss hund men vi gör detta för hundens skull och för att ni som ägare ska få så mycket glädje som möjligt av er nya familjemedlem. Det är levande varelser som vi placerar om och tyvärr kan vi inte garantera att hundarna beter sig på samma sätt hos er som på hundhemmet.

I Portugal och Spanien har man generellt sett inte samma tankesätt kring djur som vi i Sverige. Många av hundarna har haft det väldigt svårt och dessutom blivit övergivna av sina tidigare familjer. Detta kan resultera i att det kan ta några månader för hunden att anpassa sig till sitt nya hem. Några av hundar är födda på hundhemmet och har ingen aning om hur man beter sig hos en familj. Det är viktigt att förbereda sig på att få hem valp i huset oavsett hur gammal hunden är och glöm inte att ge hunden tid.

Hundrondellen innehar tillstånd från Länsstyrelsen enligt paragraf 16 i djurskyddslagen att omplacera hundar och bedriva verksamhet här i Sverige.

Hundrondellen reser även hem till Sverige med TRACE/handelsintyg på samtliga hundar vilket numera är ett krav enligt svensk lag för alla föreningar som omplacerar hundar från utlandet.

Om du känner att du skulle vilja hjälpa till med något så tveka inte att kontakta oss.
Ju fler vi är desto fler hundar kan vi hjälpa! .
Vill du veta mera om oss, adoption, medlemskap eller att vara jourhem? Kontakta oss…

Vänliga Hälsningar
Styrelsen