Charlie/Sol

Kön: Hane
Född:  201702
Mankhöjd:  60 cm
Hundhem:  Hem i Sverige

Status: Söker hem, I Sverige,
Kategori: Svenska omplaceringar, Stora,


Beskrivning


Vår majestätiska Charlie söker nytt hem

Charlie är lite osäker i många situationer som bottnar i rädsla. Han är lite rädd för män och han är lite rädd för hundar han inte känner och kan då göra utfall på promenaden. Detta går säkert att jobba bort med lite tålamod. Han har väldigt mycket jakt i sig och ser småvilt som bytesdjur. Hans jaktinstinkt triggas lätt av små saker så småbarn bör inte finnas i hemmet.

Han är enormt tillgiven och söker väldigt mycket närhet. Han vill helst ligga i sängen och vara så nära som möjligt, vilket ju är underbart. Han är lyhörd, intelligent och vill vara till lags mot den som han ser som flockledare. Han blev rumsren nästan direkt och har mycket god aptit. Kan vara ensam i några timmar och har inte bitit sönder något, så han är väldigt lugn om han får sin motion. Han är en sån fin hund.

Problemet är att han är rädd för min man och det verkar inte gå över. Hans rädsla triggar vår andra hunds rädsla, vilket gör att vi plötsligt har två rädda hundar som bara vill vara med mig. Innan vi fick Charlie hade vår andra galgo, Brandon gjort stora framsteg men nu har det blivit sämre. Brandon har också svårt att hävda sig gentemot Charlie. Charlie vill helt enkelt vara ensam på plan. Det kanske hade funkat om Brandon var en väldigt trygg och lugn hund, men han är superkänslig och vi ser nu ingen annan råd än att försöka hitta ett nytt lämpligt hem för Charlie.

Jag tror att Charlie kan få det jättebra om han kommer till någon som bor lantligt, antingen som ensamhund eller med en annan mycket stabil hund. Han är en otroligt fin hund så det smärtar att det blivit så här.

Tidigare info
Sol är en galgo español, en spansk vinthund som används mestadels till jakt i landet medan rasen här i Sverige är en familjehund. Han är en mycket snäll kille som nu glömt en tidigare dålig erfarenhet i livet och Sol tar nu livet med ro.

Många jakthundar dumpas och misshandlas när de inte presterar som önskat och troligtvis gäller detta även Sol. Han har några ärr på kroppen men inget som behöver omvårdnad.

Han är i likhet med rasens standard en otroligt snabb och smidig hund som behöver få springa lös var dag för att må bra. Till en början på inhägnat område tills man vet säkert att lydnaden vid inkallning är ordentligt befäst. Sol ska ej bo med katt eller andra smådjur och vi undviker också ett hem med småhundar eftersom rasen har en djupt rotad jaktinstinkt.

Sols blivande ägare kanske finner ett intresse i lure coursing, som är en anpassad sport för vinthundar? Han behöver äta upp sig något/några kilo men är sund och frisk i kroppen i övrigt.