Zipi

Kön: Hane
Född:  20180705
Mankhöjd:  63 cm
Hundhem:  PAD, Malaga

Status: Adopterad,
Kategori: Stora,

Beskrivning

Kontaktannons från Zipi!

För alltid hem sökes

Mitt namn är Zipi och är snart 2 år gammal.
Hos min jourfamilj lever jag bland katter höns, ankor och andra hundar.

Jag älskar att spring det är mitt liv jag skulle jättegärna komma till ett nytt hem där det finns en hund kompis det är nästan så jag känner att det är ett måste.  Jag är en aktiv kille som älskar att vara ute. Jag kommer när manropar och älskar godis och mat.

Min matte tycker jag är jätteduktig när vi klipper mina klor.

Jag harlite svårt att vara ensam även om det är andra hundar med mig. Men detta kan jag träna på, jag lovar.

Min husse och matte säger att jag är ett busfrö, jag vill gärna tugga på det mesta (även på en
del saker som jag inte ska hihi).

Jag älskar att krypa upp i soffan och kela och ligga nära.

Hoppas det låter intressant , jag är både rolig charmig och kärleksfull.

Ni kommer inte ångra er, det lovar jag!

Jourhemsuppdatering September-19

Zipi tycker om både unga som gamla människor & söker kontakt med de flesta vi möter .

Han har jaktinstinkt & spanar gärna efter småfåglar & harar! Han vill gärna fram & hälsa på alla hundar vi möter & bli alltid lika besviken när va ”bara” går förbi! Vi vet inte hur han fungerar med katter.

Hos dagmatte spenderar han dagarna med tre äldre hanhundar. Två av hanhundarna är okastrerade & en är kastrerad. Zipi fungerar bra med dess hundar då de är äldre & det finns en tydlig ledare som inte tolererar bråk eller stök i flocken. Zipi är väldigt på när han hälsar på hundar men om han möter en äldre hund som sätter honom på plats tidigt i mötet så lugnar han sig & efter det fungerar det bra. Möter Zipi en hund som inte riktigt säger till honom på skarpen när han är för på så kan han bli ungdomligt dryg & vi har då gått in & fått bryta & lugna honom.

Zipi tycker alltid det är superkul att få träffa nya kompisar som vill leka med honom & när han träffar hundar som älskar att stoja lika mycket i hundrastgården som han så är det en fröjd att få se hans glädjeskutt & glädjerace .

Även när vi är själva med honom i hundrastgården älskar han att busa & få springa & leka .

Zipi tycker om att vara aktiv, han vill ut på promenader & vill gärna springa av sig i hundrastgården några gånger i veckan.

När han kommer till ro tycker han om att ligga i soffan eller sin hundbädd & tugga på tuggben tills han tvärsomnar. Han får inte sova med oss i sängen & har accepterat det. Zipi är lite envis men när en står på sig så accepterar han regler & följer dem sen.

Zipi är en ung kille med mycket bus!

Han har just nu svårt med separationer men vi är övertygade om att han med tiden kommer att kunna hantera det på ett bra sätt. Zipi mår som bäst när han är i miljöer som han känner igen med de människor som han tycker om.

Zipi har en otrolig nyfikenhet & tycker om att få vara med & vill gärna komma nära & gosa. Han åker gärna med i bilen & blir inte åksjuk.

Zipi är som sagt en unghund med mycket energi, nyfikenhet & vilja att lära sig nya saker. Han fungerar bra ihop med de barn han har mött hittills & skulle nog uppskatta att få komma till en familj där det finns en äldre hundkompis som han kan få hänga med. Han ser verkligen upp till sina hundkompisar hos dagmatten, speciellt den huskyn som är dagmattens hund .

Vi berättar gärna mer om Zipi över telefon! Han utvecklas fort så vår beskrivning av honom kan mycket väl ändras med tiden .

Varma tasshälsningar från Zipi & jourmatte & jourhusse.

Tidigare information från hundhemmet

Zipi och en annan hane vid namn Zape övergavs av en jägare och hamnade på den lokala hundgården.

Där är chanserna för ett nytt hem minimalt och att få springa fort och sträcka ut likt en Galgo faktiskt behöver finns inte alls, så nu har det fått komma till PAD och få ökad chans till nytt hem.

Zipi är en mjuk och lugn kille som söker kontakt och vill vara nära.