Saga/Zenzi

Kön: Tik
Född:  20190830
Mankhöjd:  ?
Hundhem:  Rafieritos Do Alentejo, Portugal

Status: Adopterad,
Kategori: Stora,

SAGA SÖKER SITT NYA HEM

Saga är ett och ett halvt år gammal och är förmodligen av rasen Rafeiro do Alentejo. Hon kom till Sverige  från Portugal i somras. Tyvärr fick hennes nya ägare bara ha henne i två månader då han sedan blev svårt sjuk. Saga hade otur och lämnades ensam i huset i två dagar då ambulansförarna missat att kontakta någon som kunde hämta henne.  Saga fick sedan komma till ett jourhem men fungerade inte med jourhemmets hundar, Saga fick då  byta jourhem, där det inte heller fungerade, hon blev inte accepterad. Så kom hon till oss, och hon har fungerat felfritt med både hundar och barn. Det blev en jobbig start på nya livet med flera olika familjer på så kort tid.

Saga fungerar mycket bra med alla hundar och människor. Hon är glad och lyhörd. Hon trivs väldigt bra i sin jourfamilj men det är inte optimalt att bo mitt i stan. Hon behöver något mer, som ett hus att vakta eller en gård. Gärna någonstans där hon kan vara lös. Gärna med andra hundar och barn, då hon trivs mycket bra med sällskap. Vi kommer inte att placera Saga i lägenhet i stan.

Saga är lös i en rasthage varje dag och leker där med flera andra hundar, vilket alltid har fungerat mycket bra. Saga är snäll och mysig som en stor nallebjörn. Hon är helt rumsren, har aldrig uträttat några behov inne. På morgonen väcker hon sin jourmatte med en försiktig puss på kinden.

Hon går fint i koppel men kan bli uppspelt och glad och vilja hälsa på andra hundar och då kan hon dra. Hon är dock mycket lyhörd och tycker om mjuka metoder. Saga letar efter en familj där man inte höjer rösten åt henne och är väldigt lyhörd för henne.

Vi har klippt klorna flera gånger och det fungerar fint, en klipper och en sitter bredvid och klappar henne. Hon kan med lätthet åka både buss, spårvagn och bil men ett nytt hem i stan är inte vad Saga behöver. Vi vill vi helst att hon bor på landet där hon är del av en familj och kan ströva lite som hon vill. Saga är, om än lite oslipad, en diamant som skulle bli världens bästa familjemedlem.

TIDIGARE INFO OM SAGA.
Zenzi hittades bunden till grinden som leder in till hundhemmet.

Hon är en glad och närhetssökande tjej som behöver mer än vad som kan erbjudas på hundhemmet.

Troligtvis är hon övergiven pga att hon räknas bli en stor tjej, en rafiero mix.

Beskrivning

Intresseanmälan

Om ni är intresserade av flera hundar på vår hemsida kommer ett val längre fram i er intresseanmälan där ni kan välja även andra hundar ni är intresserade av, Ni behöver således endast fyll i EN intresseanmälan oavsett hur många hundar ni är intresserade av.

Vänligen fyll i samtliga kontaktuppgifter för att vi på ett enkelt sätt skall kunna nå dig. Observera att fälten markerade med en asterisk (*) måste fyllas i för att anmälan skall kunna behandlas. Svara därefter på så många av de övriga frågorna som möjligt. Uppgifterna du lämnar nedan kommer lagras i vårt dataregister. Uppgifterna kommer uteslutande användas för att finna den perfekta hunden för dig. Endast auktoriserade medlemmar i HundRondellen har tillgång till uppgifterna och dessa kommer EJ lämnas ut till tredje part.

Hundrondellen förbehåller sig rätten att kontrollera alla som reserverar hund i länsstyrelsens djurförbudsregister innan vi går vidare med en adoption.

Vi får in en stor mängd anmälningar på våra hundar. Då vi lägger hela vår själ och hjärta i att hitta rätt ägare till rätt hund, så har vi på senaste tiden blivit ledsna då svaren på våra mail vi skickar inte får någon respons.

Snälla, även om ni ångrat er när ni tryckt på skicka, ta de få minuterna det tar och svara på vårt mail att ni inte är intresserade. Eller ännu bättre, tänk till en extra gång INNAN ni trycker på knappen skicka.

Vi gör detta helt ideellt och det tar så mycket tid att jobba helt i onödan med att berätta om den hund ni valt om ni ändå inte är intresserade.

Kontaktinformation

Namn
Telefon