Moa

Kön: Tik
Född:  20140910
Mankhöjd:  62 cm
Hundhem:  Svensk omplacering

Status: Adopterad,
Kategori: Svenska omplaceringar,

Beskrivning

Uppdatering 30/1-2019

Vi kannu konstatera att Moa inte har några problem med barn, utan hon väljer ofta att gå in till barnen och ligga bredvid dom på golvet när dom leker.

Hon har heller inte uppvisat att hon ska ha några problem med andra hundar.

Vi fick ett samtal från en djurskyddsinspektör ang Moa. Hon bodde hos en familj som inte hade henne försäkrad och Moa hade fått en akut och allvarlig livmoderinflammation. Familjen hade inte råd att operera henne så enda lösningen var avlivning. Veterinär och polis tyckte detta var ett tragiskt fall på en så fin och i övrigt fullt frisk hund. Ägarna fick skriva över hunden och Uppsala veterinärmottagning opererade Moa helt gratis!

Moa är ursprungligen köpt från en liten uppfödare i Ungern. Hon kom till Sverige när hon var ca 7 månader. Hon har bott i samma familj sedan dess. Moa är en dobermann och med det följer också dom typiska egenheterna för rasen. Tillgiven, trogen,glad och kärlekstörstande. Hon kryper gärna tätt intill och vill ha värme och kärlek.

Moa släpper inte främmande människor in på sig fören hon känner dom, hon är absolut inte elak utan betraktar lite på avstånd i början. I förra familjen fanns barn och det gick jättebra tills det att ett av barnen en dag fick för sig att slå henne. Efter det backar hon för barn och tycker dom är farliga. Vi vill att Moa ska känna sig trygg så därför kommer vi inte att placera henne i en familj med små barn. Äldre barn är inget problem. Andra hundar bryr hon sig inte speciellt mycket om, hon gillar dock inte små skälliga ettriga hundar.

Moa söker ett hem där hon kan få vara medelpunkten och få all uppmärksamhet som hon förtjänar, daglig motion och chansen att få springa lös i skog och mark.