Melwin

Kön: Hane
Född:  201707
Mankhöjd:  62 cm
Hundhem:  Portugal

Status: Adopterad,
Kategori: Stora,

Beskrivning

Uppdatering Januari 2019
Melwin är en helt underbar hund som älskar lata dagar i soffan med massa gos & långpromenader i skogen. Han föredrar skogen framför storstan, Melwin trivs i lugna miljöer. Melwin är rädd för katter. För Melwins del är det nog vilket som om han bor som ensamhund eller om han har hundkompisar. Vi har börjat att ensamträna honom, än så länge har vi som mest lämnat honom ca 15 min ensam & det har fungerat bra.

Melwin skäller ytterst sällan. Han kan ibland skälla ett eller två skall när någon ringer på dörren. Vid möten med hundar tittar han till men är inte intresserad av att gå fram till hunden & hälsa. Vid möten med nya hundar tycker han att det blir lite läskigt om de är för på. Han är låg i rang & har inte visat något tecken på att morra eller skälla på andra hundar. Melwin backar hellre undan & smyg-luktar på nya hundbekantskaper.

Melwin tycker det är helt okey att åka bil. Han sover sig igenom bilresorna & vi har inte upplevt att han blir åksjuk. Att åka buss är läskigt men Melwin följer med om jag ber honom. Melwin är lite av en enmanshund & har knutit ett starkt band till främst jourmatte men jourhusse är helt okey han också. Melwin går med på att bli undersökt i munnen, få klorna klippta & bli badad om man tar det lugnt & gör allt i hans takt. Det är viktigt att Melwin får tid & att människor runt honom har tålamod med att han behöver lite extra tid. Melwin behöver få komma till människor istället för att människor kommer till honom. Melwin är värd att lägga tid på, när han kommer ur sitt skal ger han sina människor ovillkorlig kärlek & är en fantastiskt mjuk & fin hund. Han har aldrig morrat åt oss även fast vi tagit mat, godis & märgben ifrån honom. Han är så himla fin & i rätt familj kommer han kunna utvecklas otroligt mycket

Nedan kan ni se  filmer på Melwin

https://youtu.be/4sRZzqwucRs 

https://www.facebook.com/matilda.eklund.96/videos/10156147061698425/?t=0

https://youtu.be/FsmWXBK_ucY

https://youtu.be/itkmKUDtKQU

Tidigare information från hundhemmet

Melwin och hans fyra syskon föddes på hundhemmet, strax efter deras mamma räddats och tagits in.

Nu är dom alla strax över halvåret och i stället för att upptäcka världen, busa med sin familj och lära sig om livet delar de tre av dom som är bröder hägn med sin mamma och vi önskar så att dom fick komma därifrån.

De tre bröderna tros vara mix av någon större ras och väntas bli lite större än en galgo.