Maggie

Kön: Tik
Född:  201701
Mankhöjd:  55 cm
Hundhem:  Rafieritos Do Alentejo, Portugal

Status: Adopterad,
Kategori: Stora,

Beskrivning

Maggie söker ett nytt hem, så här skriver matte:

Vi visste redan från början att vi behövde hjälpa henne med mycket, hon va rädd för allt, alla ljud och allt som rörde sig. Märktes direkt att hon va trygg med hundar och djur men inte med människor. Hon har alltid visat sin rädsla genom att gömma sig eller fly, inga aggressiva beteende. Vi har verkligen jobbat med henne och det har gett resultat, hon viftade knappt på svansen när vi fick henne, inget kelande, ingen ögonkontakt. Men nu ber hon om både kel och små bus och tittar i ögonen. Men hon är blyg i början, mycket försiktig. Hon har växt enormt mycket bara på denna tiden och börjat blomma ut och det är sån glädje att se när hon mår bra.

Det som gör att vi nu inte kan behålla henne är att vi ser så tydliga växlingar, från att vara avslappnad, lycklig och välmående hund till att va jätte rädd , öronen ner och hukad. Hon gräver ner sig i soffor under kuddar och under vår säng mm, vågar inte gå ut i trädgården (får bära henne ut) vågar inte äta (fast hon är hungrig). Visar tydliga tecken på att hon inte trivs här i just denna miljön, för många människor och högljudda barn mm. Vi är en stor familj och vi visste inte om att Maggie inte skulle kunna vänja sig vid detta. Men vi ser när hon är själv hemma med bara mig och min man varannan helg att hon är så lycklig, sen efter helgen när alla är hemma igen så sjunker hon ihop och visar ingen glädje.

Så denna underbara goa Maggie behöver en liten lugn och trygg miljö med  lugna, mjuka ägare. De nya ägarna behöver ha hundvana för att kunna förstå hennes rädslor och jobba på dem. På landet vill hon bo, inhägnad trädgård där hon kan få sträcka ut sina långa ben och få upp farten.

Maggie är en väldigt lugn tjej, ligger gärna i soffan och softar, busa lite i trädgården (genom att leta upp matte när hon gömmer sig) gillar skogspromenader och då gärna terräng. Men lugn och mjuk med en härlig personlighet. Hon är lätt att ha med sig hem till andra, lägger sig till ro där, men kan ju bli rädd av ljud och människor mm på vägen dit. Hon är jätte duktig på att åka bil, sitter där bak och är lugn och tyst. Har inga problem med hälsan, äter, sköter magen, rumsren. Sover i sin egen säng hela natten och tar gärna sovmorgon. Hon är en helt underbar hund och det är svårt att släppa henne.

Matte

Tidigare info om Maggie:

De har en grupp som jobbar lite mer med de försiktiga hundarna 1 dag i veckan och Maggie är med i den. Hon får då träna på att möta nya människor på ett positivt sätt. Hennes självförtroende har växt mycket men hon behöver tid och tålamod av sin nya ägare som måste visa henne att världen är inte så otäck och att de flesta människor är snälla .

Isis och Maggie hittades tillsammans med sina syskon och sin mor på gatan men togs om hand av en person med större hjärta än vad hon hade kapacitet till. Av åtta valpar så blev dom andra sex snabbt adopterade och då kvinnan hade 16 andra hundar så lämnades dom åt sitt öde i princip.

Dom hade mat och husrum men absolut ingen kontakt med människor, när hon sedan insåg att det inte gick för sig bad hon hundhemmet om hjälp, dom anlände det skräckslagna och nervösa.

Detta blir bättre för var dag, dock så finns en viss osäkerhet kvar och i synnerhet gentemot nya bekantskaper. Även om dom vill hjälpa tjejerna att hitta sin trygghet så räcker inte varken resurser eller tid till, och därför hoppas vi på att dom får komma till ett hem där någon med TID, tålamod och kärek vill hjälpa dom att utvecklas.