Harry

Kön: Hane
Född:  2020/04/21
Mankhöjd: 
Hundhem:  Malaga

Status: Reserverad,
Kategori: Mellanstora, Speciella,

Detta är Harry. Han är döv men är en Härlig och go Podenco. Han kommer bra överens med katter, han har varit ensam hund. Harry är en lugn och väldigt snäll kille som bara har massa kärlek att ge. Just nu tränas han av en hundtränare i Spanien för att lära sig olika tecken och människors kroppsspråk, detta är kunskaper som vi kommer att dela med blivande ägare.

Här kommer det ett brev från en som valt att adoptera en döv hund via Hundrondellen och som vill dela med sig om hur man bör tänka men framför allt också dela dom fördelar som en döv hund faktiskt kan innebära:

Att adoptera en döv hund.

När man välkomnar en döv hund till sitt hem behöver man hitta andra kommunikationsvägar än vad man är van vid. En utmaning som ofta resulterar i en väldigt nära kontakt.

Det är viktigt att man bygger en bra grund med ömsesidig respekt och förtroende. Målet är att hunden ska vända sig till dig för vägledning. Och du vägleder genom ett tydligt kroppsspråk och tecken. Vägen till denna relation börjar med kontaktövningar. Belöna och bekräfta den döva hunden vid varje försök till kroppskontakt eller ögonkontakt med dig. Detta kommer resultera i att hunden kontinuerligt ”håller koll” på dig.
Bestäm dig för vilka tecken du vill använda för tex sitt, ligg, kom, stanna osv. Gör tecknet och visa med kroppsspråket vad det är du vill att hunden ska göra. Belöna, repetera, belöna.

En döv hund blir till en början ofta lätt överraskad/skrämd innan den bott in sig och vant sig vid sin nya miljö. Hunden kan reagera kraftigt om man tex närmar sig den eller tar i den när den inte är förberedd. Detta är något som brukar bli bättre när hunden bott in sig och ni känner varandra.

En döv hund kan du ha lös i inhägnat område, men aldrig annars. Synintryck och luktintryck blir ofta väldigt mycket starkare för en hund som inte kan använda sin hörsel för att ta in sin omgivning. Detta resulterar i att det kan vara svårt att ”bryta” om hunden får upp vittring på något eller ser något intressant som den vill undersöka och du inte kan nå fram till hunden med rösten. Använd gärna en långlina på hunden. Då kan du alltid trampa på linan om du vill att hunden inte ska springa iväg.

Beskrivning