Gonzo

Kön: Hane
Född:  20160308
Mankhöjd:  39 cm
Hundhem:  Alba, Madrid

Status: Adopterad,
Kategori: Mellanstora,

Beskrivning

Gonzo söker sitt nya för alltid hem

Detta är Gonzo.

Han är drygt 3 år och är en podenco. Han kom till mig genom Hundrondellen för snart 2 år sedan.
Då var han rädd för det mesta förutom andra hundar. Han är idag en härlig, go kille som behöver mycket stimulans.
Jag skulle beskriva honom som en lök. Han kom till mig och jag gav honom den start han behövde av trygghet och tillit. De första skalen är borta. Han finner tillit till de som står han nära, han tycker om närhet, han är rumsren och kan lämnas ensam kortare perioder.

Så nu är han på en annan plats och den erfarenheten och möjligheten kan jag inte längre ge honom. Han är absolut ingen problem hund utan en hund som nu är ett råmaterial för en erfaren person som vill bygga upp en aktiv och kärleksfull relation med en hund som vill mycket, och som sätter sin matte som ” the one and only” Han sover nära mig och söker mig. Samtidigt är han mycket självständig. Hans första levnadsår var på gatorna i Malaga. Att överleva är han expert på. Hans sociala kompetens med andra hundar är fantastisk. Att se honom springa i hägnet tillsammans med andra hundar är en lycka:-)

Men han behöver nu grundträning och mentalstimulans. Han har massa jakt i sig så spår hade han älskat. Han är rädd för män när de kommer nära. Troligen dålig erfarenhet från sitt tidigare liv. Han är inte alls aggressiv utan så snäll och mjuk, men har får flyktbeteende när han blir rädd.

Jag tror han skulle må bäst av att få vara ensamhund, eftersom han försvinner lite( tar inte plats )
Nu söker jag efter en matte till honom som kan fortsätta jobba på hans “lök” Gonzo är värd att få utveckla hela sin potential som en den fria aktiva hund han är:-)