Dora

Kön: Tik
Född:  20100101
Mankhöjd:  60 cm
Hundhem:  Hem i Sverige

Status: Adopterad,
Kategori: Stora,

Beskrivning

Dora är en speciell men underbar tik i sina bästa år som skulle behöva få komma till någon som kan ge henne den trygghet, tid och kärlek som hon förtjänar.
Dora kom till Sverige från Portugal via Hundrondellen 2011 och har varit i min ägo sedan april 2013 och gud vilken utveckling hon har gjort under dessa år. Från den magra stressade hunden till en betydligt lugnare och tryggare individ.
Hon är den mest trogna kompisen du kan få, hon charmar de flesta, och de människor hon fastnar för älskar hon verkligen. Får hon möjligheten så sitter hon gärna i ditt knä eller är så nära som möjligt. Att hon är lite för stor för det har hon inte riktigt insett, men det är ju himla mysigt!
Hon har en god grunduppfostran och kan vara ensam utan problem både hemma och i bilen. Hon kan lite grundläggande kommandon och älskar att lära sig nya saker. Tränade en del med henne innan men det har tyvärr inte riktigt funnits tid eller ork den senaste tiden. Hon trivs som allra bäst ute i skogen där hon kan få springa lös, bäst av allt är om det dessutom finns lite stenar eller klippor hon kan springa på. Vi har lite skämtsamt sagt att hon måste vara delvis bergsget eller nåt sådant! Hon har en jäkla näsa och skulle nog vara superbra på att spåra. Det är en hund som gärna vill vara aktiv men som också älskar att slappa när möjligheten ges.
Vissa egenheter finns fortfarande kvar men som under åren har blivit så otroligt mycket bättre. Hon vaktar på mat och vissa leksaker. Är inga problem att ge henne ett tuggben men hon behöver kunna äta det i lugn och ro. Hon kan vara lite avvaktande mot vissa människor, framförallt män, men ge det 10minuter så vill hon oftast sitta i knät på dem med. Hon har en tendens att skälla en del emellanåt då hon har vakthund i blodet och gärna vill ha koll på allt runtomkring. Hon är skotträdd och blir även rädd när det tex åskar.
Hon bodde med andra hundar samt katter innan hon kom till mig. Hon har med åldern blivit lite speciell mot andra hundar, det finns inget ont i henne men hon vet inte alltid hur hon ska uppföra sig. Katter går bra, men hon vill gärna leka med dem. Vilket kanske inte katten alltid uppskattar. Hon är även van vid hästar, men kan ha lite dålig respekt för dem. Hon är snäll med barn, de barnen vi träffat har hon nästan agerat barnvakt åt. Men barnen behöver förstå att hon behöver vara ifred ibland.
Min önskan är att Dora får komma till ett lugnt och tryggt hem som gärna ligger på landet där det finns en tomt att springa på. (en lugn förort eller mindre tätort går också bra). Hon vill få dagliga ordentliga promenader, gärna där hon kan få möjlighet att springa i skog och mark, mental aktivering och massvis med kärlek.

Tillägas bör är att Dora innehar försäkring i Folksam, är Kastrerad och vaccinerad samt är fullt frisk