Charlie/Sol

Kön: Hane
Född:  201702
Mankhöjd:  60 cm
Hundhem:  Hem i Sverige

Status: Adopterad,
Kategori: Svenska omplaceringar, Stora,

Beskrivning

Charlie viftar ofta på svansen och söker blicken, han är nyfiken och glad, lyhörd och lättlärd.
Han har redan lärt sig att sitta innan han får mat. Och går fint i koppel.
Nyfikenheten på livet runtomkring kan ibland dock göra att han glömmer bort sig och en fågel, ekorre eller katt kan fortfarande fånga hans intresse och väcka den jägare som finns inom honom. Eftersom Charlie är en vinthund så finns lusten att jaga småvilt. Därför är det en fördel om det inte finns katt där han ska bo. Med vissa vinthundar går det att visa vilka djur som ingår i flocken, och i och med det får de immunitet, men det går inte att på förhand veta. Det är olika från individ till individ men jaktbehovet brukar som regel avta med åren.
Charlie är fortfarande en glad unghund som tycker att livet är spännande. Han har inte fått någon grundläggande uppfostran men är duktig på att förstå och vill gärna lära sig och vara till lags.
Charlie blev rumsren direkt, kan vara ensam i två, tre timmar och har inte bitit eller haft sönder något hos oss. Han är en myskille som gillar sina skogspromenader för att sedan få slappa i soffan eller sängen.
Förmodligen har Charlie haft upplevelser som inte varit positiva när det gäller män. För han kan vara lite försiktig och visa blyghet gentemot män. Om man ger Charlie lite tid och utrymme för att komma över detta så löser det sig säkert snabbt för han är så kontaktsökande.
Charlie behöver mycket gos, kel och trygghet. Vill gärna ligga nära i sängen eller med huvudet på armen.
Vi tror att Charlie skulle trivas antingen som ensamhund eller tillsammans med en annan trygg hund.