Bobby

Kön: Hane
Född:  201009
Mankhöjd:  30 cm
Hundhem:  Jourhem i Sverige

Status: Adopterad,
Kategori: Små, Speciella,

Beskrivning

Lille Boby är en äldre vänlig gentleman som fungerar fint med andra hundar och katter. Han är troligen en terrierkorsning. Boby är kavat och försigkommen och känns trygg men vill ha sällskap. Han har haft ett mycket bra liv hos sin ägare som bodde lugnt och lantligt.
Bobys matte hittade honom övergiven på gatan när han var bara cirka två månader. Hon tog hem honom och där bodde han i sju år tills kvinnan dog i januari 2018. När huset tömdes lämnades Boby alldeles ensam på den inhägnade bakgården. En person kom dit en gång om dagen med mat och vatten men för övrigt inget sällskap. I elva månader, till december samma år, vistades Boby ensam på bakgården tills en släkting till kvinnan förbarmade sig om hunden och tog hem honom till sig. Tyvärr fungerade det inte med hennes egna hundar så därför lämnade hon Boby till FBM. Boby finns nu i jourhem i Sverige.

3 maj jourhemsrapport: Boby är otroligt kvick och nyfiken, en godisgosse som ofta ber om uppmärksamhet. Han följer oss som en magnet och vill gärna vara med. Bästa sysselsättningen inomhus är att sitta i knä eller ligga på våra magar och bli smekt. Han skäller inte mycket men när han gör det så är det ett uppfordrande skall om uppmärksamhet. Detta hörs bra, så kanske lägenhetsboende inte är lämpligt om det kan bli så att han skäller mycket. Boby är annars otroligt lättsam, så liten och behändig men verkar ha sviter av att blivit lämnad ensam och har troligen svår separationsångest. Han har börjat slarva med rumsrenheten som var bättre i början men vi jobbar på det. Vi söker en familj som är hemma mycket och kan ta med honom när de åker hemifrån.

10 juli jourhemsrapport: Boby är fortfarande en nyfiken och härlig kille, alert ute men vill gärna mysa inlindad i en filt eller på våra magar när han är inne. Han är så go och vänlig. Vi har tränat lite agility med betoning på lite men Boby är så duktig och naturligtvis är det godiset som hägrar. Han älskar godis och gör vad som helst för det. Tuggben är populärt när han kom på vad man gör med dem. Att åka bil är också något han gillar och han lägger sig ned i baksätet efter ett tag och där ligger han tills vi är framme även om det tar någon timme.
Boby är lättsam och passar egentligen vem som helst som kan ge honom ungefär det vi ger, sällskap, kel och lite aktiviteter. Han är ganska kravlös men just ensam vill han inte vara.