Balto

Kön: Hane
Född:  20180122
Mankhöjd:  ?
Hundhem:  PAD, Malaga

Status: Adopterad,
Kategori: Stora,

Beskrivning

Uppdatering från nuvarande jourhemmet i Sverige:

Här har vi underbara Balto! Han är en helt fantastisk hund på ca 2,5 år. Han älskar allt och alla och vill gärna busa med stora som små, djur som människor. Han är stor, lite klumpig, och supergosig! Han vill gärna vara nära mest hela tiden och älskar att ligga o mysa i soffan och sängen. Han har bara varit i Sverige i några veckor men han redan fått möta på en hel del nya grejer, som tex kollektivtrafik, hissar, dammsugare, köksmixer, hundmöten, cyklar, el-sparkcyklar, hantering osv. Vissa saker är han fortfarande lite ovan vid men med mycket uppmuntran och godis så har allt gått galant! Han är rumsren och går bra i koppel.
Han är inte det minsta aggressiv men kan vara lite retsam mot min andra, äldre, hund när han inte orkar leka med Balto. Balto är lite valpig till sättet, busig och väldigt kärleksfull.
Just nu bor Balto i en lägenhet i lite lugnare stadsmiljö i en Stockholmsförort med stora grönområden runtomkring. Varje dag går vi långpromenader, han älskar att vara ute och är nyfiken på allt! Vi går även dagligen till en stor inhägnad hundrastgård där han får springa av sig ordentligt, han springer snabbast av alla där och det är viktigt att han varje dag får möjligheten att sträcka ut sina långa ben. I hundrastgården busar han med alla hundar och har aldrig rykt ihop med någon.
Balto mår otroligt bra av att dela hem med en lite lugnare hund, som kan hjälpa till att guida honom. Så det är ett stort plus om hans framtida familj också har en eller flera hundar i hemmet, andra djur går också bra! Barn har han bara varit nyfiken på när vi har varit ute och gått och han har fått hälsa på några, jag har inga tvivel på att han skulle kunna dela hem med barn.
Det vi tränar mest på just nu är att Balto ska känna sig trygg och lugn när han lämnas ensam hemma.

Mvh

Jourmatte

Tidigare info om Balto:

Balto är en glädjespridare, söker mycket kontakt och bjuder på sig själv.

Han går bra ihop med barn och lekte med jourhemmets katt när de evakuerade Pad när det var översvämning. Jättemysig kille.