Aslan

Kön: Hane
Född:  20150920
Mankhöjd:  83 cm
Hundhem:  PAD, Malaga

Status: Söker hem, I Sverige,
Kategori: Stora, Speciella,

Beskrivning

Aslan är en kille med stor personlighet och energi.

Han bor idag i ett jourhem med flertalet andra hundar och även katter.

Aslan är troligtvis en mix med Spansk mastiff och behöver bo lantligt i lugn miljö, vi söker ägare med erfarenhet av denna typ av ras som kan erbjuda den typ av aktivering samt den yta han behöver.

Aslan högra bakben är något kortare än det andra vilket gör att han avlastar detta, han leker och springer obehindrat i skog och mark utan att uppvisa någon smärta men detta gör att han går under reducerat pris.

Jourhemsuppdatering februari -20
Nu har Aslan bott hos oss såpass länge att Han utvecklas något enormt och är lättlärd och lyhörd. Han är trygg och stabil i sig själv, kan vara ensam hemma utan några problem. Han lägger sig bara och sover när man är iväg.
Han bor ihop med sju katter och det funkar bra, i jourhemmet finns också en tjej på snart sju år. Aslan älskar henne! Han är extremt folkkär!
Han skäller i stort sett aldrig, rätt dålig vakthund kan man säga. jag brukar höra att folk kommer innan han gör det.

Andra hundar går bra om de inte är dominanta.
Vi har kämpat mycket med att få honom att gå fint i koppel och det har verkligen gått från att flyga som en vante efter honom till att han nu lyssnar på “fot” och går fint bredvid. Visst glömmer han av sig ibland men framstegen är som natt och dag.

Han vet att mat på bänkar/bord här hemma är strängt förbjudet och han har börjat inse att tiggande vid matbordet inte lönar sig.

Han kan standard kommandon så som “sitt”, “vänta”, “låt bli” och “varsågod”.

Han är väldigt lugn inne, har inte tuggat sönder en endaste sak här hemma. Förutom hans leksaker då, dom biter han sönder fortare än kvickt. Han är okej med både dusch och kloklipp. Bilen har han börjat acceptera och han hoppar in själv utan mutor nu för tiden.

Jag har aldrig sett en antydan till att vara vaktig kring maten, inte ens sina tuggben, och då har jag ändå vart där med händerna och stört honom flera gånger. Mot katterna däremot vaktar han sina ben, men bara till den graden att han mejar ner dom, tar sitt ben och lägger sig på det.

Aslan är en underbar hund. Så genomsnäll, lugn och fin.

Tidigare information om Aslan

Aslan är en mjuk och otroligt vänlig kille.

Han är trygg i sig själv, och när andra hundar passerar utanför grinden på hans hägn bryr han sig inte alls.

Han är en av dom som har bråttom ut på morgonen, då han är helt rumsren i sitt hägn.

Aslan är i sin trygghet rätt självständig men han tackar inte nej till kel och närhet för den deen heller.

Med sina 4 år har han lärt massor men har mycket kvar att uppleva.

Söker du en vänn för livet? Då är Aslan ett säkert kort!