Äntligen hemma

Olavo/Olle har fått en ny familj. Tack vare detta har han fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar honom. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Olavo/Olle:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Olavo/Olle!


Hund

Bild saknas

Olavo/Olle

  • Kön: Hane
  • Född: januari 2007
  • Ras: Boxer/Podengo pequino ?
  • Mankhöjd: 40 cm
  • Vikt: 10 kg
  • Ursprung: Inlämnad
  • Hundhem: Portugal

Beskrivning

uppdatering 20170605

Här kommer en liten hälsning från Olle som adopterades från er i april 2008. Denna fantastiska herre har haft lite otur sommaren som var. Hans korsband gick av,Men med hjälp av duktiga veterinärer på Öjebyns djurklinik där han opererades så är han i gott skick igen.

Hans charm går ingen spårlöst förbi så när vi kom tillbaka för återbesök så kände alla igen Olle. Däremot så vart det lite tråkigt för veterinären tyckte att han behövde banta lite grann. Så en sommar och en höst med mindre godsaker och framför allt mindre motion. Det eftersom han var tvungen att under konvalescensen inte hoppa omkring utan all motion skulle ske under strikt kontroll.

Men nu 4 kg lättare så är alla nöjd. Även Olle. En riktig charmknutte och en fantastisk vän. Vi är hundrondellen evigt tacksam för att vi fick förmånen att ta hand om Olle.

Tack än en gång för förtroendet

Olle med familj

Uppdatering 140811

Här kommer en hälsning från våran underbara Olle. Det har ju gått några år nu och han imponerar hela tiden på sin omgivning. Alla älskar Olle, med sitt underbara temprament och sin utstrålning så charmar han alla.

Han har fått vara frisk inga bekymmer där, lite äldre lite gråare men en fantastisk kamrat.

Han är med oss nästan på allt vad vi gör.Nu senast var han på bröllop i Storforsen Piteälven där han gjorde stor succe, med sin häftiga fluga. Ska det va så ska det va. Klart man måste klä upp sig.

Olle miste sin kompis Torsten(katt) för ett år sedan men har nu istället fått två nya Albert och Hugolina(katter). Han funkar bra med alla djur, hundar som katter ,hästar ja allt. Han har helt perfekt hundbeteende när det gäller att hälsa på nya individer. Tycker han att de är för stimmiga då vänder han ryggen till och struntar i dem.

Sommaren i år har varit varm, så lite ont har nog våran Olle slitit i värmen. Han har ju lagtpå sig lite grann, svårt att motstå blicken från honom när det vankas mat, och allt går ned. Vi gör nåt ryck emellanåt och försöker hålla linjen. Men nu är det ju sommar och nån liten godbit måste man ju kunna unna sig. Olle verkat tycka bäst om vintern( konstigt när man är från Potugal)

Tack återigen hundrondellen för att vi fick förmånen att ta emot denna underbara hund. Våran Olle nr1.

Många varma hälsningar Olle och hans familj Anki o benny

Olle är en fantastisk gåva. Han sköter sig exemplariskt och jag tror alla charmas av den här ofantligt varma ,goa och tillitsfulla herren.Vi har inga problem varken med möten med andra människor eller hundar.(Det här med aversionen mot karlar är nästan helt borta) Han litar på oss människor numer. Ingen har varit dum mot honom sedan han kom hit. Helt underbar i sin samvaro med barn inget hoppande eller gläfsande.

Det enda problem som finns idag är väl att han är lite för förtjust i mat och det syns på honom, men det är väldigt svårt att motstå de här bedjande blickarna. Men vi får försöka ta tag i det nu när han har varit här så pass länge och känner sig trygg. Han är helt frisk inga som helst problem. Underbar att ha med sig ut i skogen, lydig går fint i koppel och går även att släppa fri. Kommer på inkallning.

Bästa kompisen finns med på en av bilderna katten Torsten. Dom leker med varandra varje dag. Ligger tillsammans och följs ibland på promenad.

Ett stort tack till er på hundrondellen för denna underbara kille som vi absolut inte hade velat vara utan.

Många hälsningar från Olle fd Olavo och hans familj


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas