Äntligen hemma

Marina/Chica har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Marina/Chica:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Marina/Chica!


Hund

Bild saknas

Marina/Chica

  • Kön: Tik
  • Född: 2006
  • Ras: Podencomix ?
  • Mankhöjd: 43 cm
  • Vikt: 8 kg
  • Ursprung: Född på hundhemmet.
  • Hundhem: Triple A

Beskrivning

Här kommer en hälsning från Chicas familj i Stockholm. Chica hette Marina förut och bodde på Triple A i Spanien. Matte skriver:

Från början hade vi adopterat en annan hund, men veckan innan den skulle komma till Sverige fick vi veta att den inte hade klarat antikroppstestet. Så fick vi fatta ett beslut, och valde då att istället ta emot denna fina tik som jourhund till att börja med. Samtidigt såg vi till att reservera henne, då vi verkligen ville att hon inte skulle behöva flytta om allt funkade. En hund ville vi ju ha, det var väldigt efterlängtat.

Nu kan vi med glädje säga att denna ändring i planerna blev till det allra bästa! Naturligtvis har vi inte kunnat låta bli att adoptera henne. Vi kallar henne Chica, dvs "tjej" på spanska, eftersom vi tycker att hon har en ganska "feminin" utstrålning.

Chica har en enorm upptäckarglädje och är nyfiken på det mesta. Samtidigt är hon inte dumdristig utan kollar in allt ordentligt innan hon ger sig in i något. Hon älskar människor och skulle gärna vilja nosa på de flesta vi möter. Andra hundar tycker hon är trevligt, hon uppför sig fint vid hundmöten, men samtidigt kan hon ignorera en passerande hund om hon har fått upp något intressant spår. Det är möjligt att det blir någon spårkurs framöver eftersom det är hennes favoritsysselsättning att lukta sig fram här i livet.

Från början gick hon tätt intill på promenaderna, gärna precis framför fötterna på en, men nu har hon blivit lite tuffare och sätter gärna fart så att vi inte hänger med. Så nu är det koppelträning som gäller. Hon har fått vara lös några gånger, och då skuttar hon gärna runt i ett slags jämfotahopp så att hon liknar en känguru. Hon kommer oftast på inkallning, om man bara låter tillräckligt intressant på rösten.

Chica lärde sig "sitt" väldigt snabbt, men lade till ett litet tasstag, eller vink, alldeles av sig själv. Man kan tro att det är ett slags tiggeri men faktum är att hon gör så även om hon bara ska sitta för att vi ska ta på selen, dvs när hon vet att vi inte har godis. Hursomhelst ser det väldigt charmigt ut! Att ifrån sittande lägga sig ner eller att sitta vackert går också bra, likaså börjar "sitt kvar" fungera. En mycket läraktig hund alltså, åtminstone när det inte är för mycket annat runtomkring som distraherar!

Ett veterinärbesök har det blivit eftersom hon redan från början hade en väldig klåda i öronen, något som visade sig vara svamp. Nu går hon på behandling med örondroppar morgon och kväll, och ett återbesök väntar. Innan vi förstod vad det var (tack vare Ala) prövade vi med ohyreschampoo, så då fick Chica sitt första bad hos oss. Det var inte jättepopulärt men efteråt blev hon alldeles sprallig! Vi har också fått klippa klorna helt utan problem.

Om man har bott i en hundgård hela sitt liv har man förstås blivit van vid viss konkurrens när det gäller mat. När Chica fick sin första skål med mat hos oss försökte hon "gräva ner" hela skålen med hjälp av mattan. Det såg jätteroligt ut! Senare tog hon bitar och bar iväg och gömde någonstans. Nu gör hon inte så med maten längre (det kommer ju ny varje morgon och kväll!) men tuggbenet hon fick har hon fortfarande inte tuggat på utan bara gått runt och gömt på lite olika ställen. Just nu ligger det i hennes bädd, där hon förresten snällt sover på natten.

Nu i helgen som var följde hon med på släktträff ca 4 timmars bilväg härifrån. På vägen dit var hon först åksjuk, men sen verkar det som att hon lärde sig att det bästa är att bara lägga sig ner och sova, för på vägen hem gick det hur bra som helst. Skönt! Att träffa så mycket folk och komma till nya platser var heller inga problem, hon finner sig i det mesta och är väldigt förlåtande mot t ex stojiga barn. Alla som träffat henne, även de i familjen som inte är så väldigt förtjusta i hundar annars, säger att hon verkar väldigt jämn i temperamentet och har ett fint sätt. Och att hon är söt! Många tror att hon är yngre än vad hon är (det visade sig att Triple A uppgett lite fel ålder till Hundrondellen, hon är enligt passet redan 1,5 år).

Det finns mycket att berätta men kort sagt så är det en otroligt trevlig, lättsam hund vi har fått äran att ha som familjemedlem. Ett stort tack till Hundrondellen, framförallt Ala som verkligen månar om att allt ska ordna sig till det bästa.

Vänliga hälsningar från Chicas matte och husse


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas