Äntligen hemma

Briana/Lady har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Briana/Lady:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Briana/Lady!


Hund

Bild saknas

Briana/Lady

  • Kön: Tik
  • Född: 20121201
  • Ras: Schäfer/vallhund ? ?
  • Mankhöjd: 65 cm
  • Vikt: 35 kg
  • Ursprung: Upphittad
  • Hundhem: Alba

Beskrivning

Uppdatering i juli från jourhemmet:

Lady är en härlig, glad och gosig tjej.

Otroligt arbetsvillig, lättlärd, kelig och väldigt följsam. Att vara ute är underbart och hon njuter av att få vara med. En trogen och lojal kompis som gärna vill ha gos och sova i sängen :) Hon vill gärna att det ska hända något hela tiden så att bara ta det lugnt gör att hon blir lite uttråkade och otålig, men accepterar snabbt läget om det inte händer något och kopplar av efter en stund. Vi var jourhem när hon kom så det har varit extra kul att få träffa henne igen och jag kan bara säga att hon är en liten oslipad diamant!

// Jourmatte Eva

Information från matte pga omplacering:

Lady är en schäfer/vallhund, vilket betyder att hon behöver mycket stimulans och motion.

Vi kan inte längre ha kvar Lady på grund av att båda barnen flyttar till olika städer och på grund av obekväma jobbtider, (personlig assistent och hemvård), vilket betyder att ingen kan vara hemma med Lady.

Efter många om och men insåg vi att det bästa för Lady är att omplacera henne och se till så att hon får ett hem där hon kan bo tills hon blir gammal och att hon hamnar hos någon som kan ge henne det hon behöver.

Lady har en stor personlighet och hon har väldigt många fina egenskaper.

Hon är lättlärd, nyfiken, lekfull, kelig, glad, smart, lydig, aktiv och trogen.

Hon vill gärna vara där det händer saker och hon är dessutom matglad, vilket gör det väldigt lätt att träna henne.

Lady älskar långa promenader, att gå i skogen, vara utomhus.

Snö älskar hon att springa i och busa.

Lady är full av livsglädje !

Lady är skotträdd och även mörkrädd och kan vara osäker på män. Vilket är väldigt vanligt bland dessa hundar.

Lady går ihop med de flesta hundraser, förutom väldigt högintensiva och skarpa raser eftersom hon har lite svårt att läsa av dom

Vi har klickertränat henne för att hon ska lära sig att gå fint i koppel men hon behöver fortsätta att tränas. Vissa dagar är hon jätteduktig och andra dagar "glömmer" hon och drar mer. Hon är pigg, glad och framåt och vill gärna hälsa vid hundmöten.

Vi vill gärna få möjlighet att träffa henne efter att hon har blivit omplacerad , om det är okej med de som adopterar henne.

Med vänlig hälsning, Kim / Ladys matte

Jourhemsuppdatering 131006:

Briana har nu fått namnet Lady, som passar mer till hennes personlighet. Lady är en helt underbar hund. Hon vill vara med överallt, är kelen och kontaktsökande. Hon är väldigt lättlärd och håller sig hela tiden vid jourhusse när hon är ute på gården med honom. Hon är en klok hund och är väldigt lugn för sin ålder. Hon behöver dock träna på att gå i koppel.

Om Briana innan hon kom till Sverige:

Briana kom till sheltret då hon blivit upphittad på gatan. Det finns ingen information om hennes bakgrund, men mest troligt är att det hänt hennes mamma och syskon någonting.

Briana är bara 9 månader gammal och hon är precis som en unghund ska vara. Nyfiken, livlig och glad.

För att se en film på Briana, klicka här


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas